Datacadabra

Voorkom dat je slachtoffer wordt van 1 april grappen met de April Fools Checker

Om te voorkomen dat je dit jaar wederom het slachtoffer wordt van een 1 april grap, hebben Briegel en Datacadabra de handen ineengeslagen bij de ontwikkeling van de April Fools Checker. Met deze revolutionaire app kun je binnen 30 seconden controleren of een bericht een 1 april grap is. Download de app onderaan deze pagina.

Hoe werkt de April Fools Checker?

Het principe van de April Fools Checker is eenvoudig. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een smartphone. Hiermee download je de April Fools Checker op je smartphone. Vervolgens maak je een screenshot van het verdachte bericht. Nadat je het screenshot hebt geüpload naar de app en op submit hebt gedrukt, weet je binnen 30 seconden of je al dan niet te maken hebt met een 1 april grap.

explainer

Unieke samenwerking tussen Briegel en Datacadabra

De April Fools Checker is een unieke samenwerking tussen het creatieve bureau Briegel en het AI-bedrijf Datacadabra. Briegel heeft een jarenlange ervaring in het creëren van 1 april grappen en actuele inhakers voor klanten. De datawetenschappers van Datacadabra weten alles van algoritmes en hoe je deze zo krachtig mogelijk kunt inzetten. Die combinatie van creativiteit en wetenschap leidt ertoe dat niemand nog ongewild slachtoffer wordt van de jaarlijkse traditie van 1 april grappen.

Gevoed met ruim 15 jaar historie

De afgelopen maanden hebben de datawetenschappers van Datacadabra een model ontwikkeld dat is getraind met ruim 15 jaar historie aan 1 aprilgrappen. De parameters die daaruit zijn voortgekomen, vormen de basis van de app. Met behulp van machine learning kan de April Fools Checker in bijna alle gevallen met een zekerheid van meer dan 90% uitsluitsel geven over een vermeende grap.

Over Briegel en Datacadabra

Briegel is een vooraanstaand creatief bureau dat bekend staat om zijn creatieve en innovatieve marketingstrategieën. Datacadabra is leidend op het gebied van AI en in die hoedanigheid gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde algoritmes voor data-analyse. Gezamenlijk brengen zij met de ontwikkeling van de April Fools Checker  technologie en creativiteit bij elkaar om gebruikers een unieke tool te bieden in de strijd tegen 1 april grappen.

buttons sluitafbeelding