Datacadabra

De MowHawk op Vakbeurs Openbare Ruimte

De MowHawk was voor het eerst zichtbaar op de Vakbeurs Openbare Ruimte, dat plaatsvond in de Jaarbeurs Utrecht. Het is dé beurs met alles over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Datacadabra was samen met hardware partner Wim van Breda aanwezig.

De nieuwste MowHawk

De nieuwste versie van de MowHawk werd tentoongesteld op een automatisch aangestuurde rotor. Precies zoals het systeem nu ook in het veld draait. Dit trok veel bekijks. Voor verschillende belanghebbenden van het bermmaaien was het een een interessante nieuwkomer op de beurs. De MowHawk brengt de berm naar het bureau door bermmaaiers dataverzamelaars te maken, dat automatisch wordt geanalyseerd en verwerkt tot GIS lagen voor bedrijfsvoering en beleidsvorming. Dit wordt technisch mogelijk gemaakt door Artificial Intelligence, wat een kansrijk middel is voor een duurzame leefomgeving.

 

Dit systeem is een belangrijke schakel voor de toekomst van natuurinclusief beheer van de openbare ruimte. Het zijn 4 medewerkers in 1 systeem: een co-piloot voor de chauffeur, een GIS-medewerker, beheermedewerker en onderzoeker die meegaan in de bestaande maaigang, zonder extra planning of budget te vragen. Hiermee wordt al het potentieel benut dat bermen te bieden hebben voor de insectenpopulaties, verwerking van biomassa, aanpak van invasieve exoten of zwerfvuil, ecologische potentie en gestroomlijnde operatie.

 

Deze nieuwe gedachtegang van het upgraden van bestaande bewegingen in de openbare ruimte tot datacollectie sprak aan. Vele professionals in dit domein erkenden dat het werk en de verwachtingen steeds complexer worden, gezien er rekening gehouden dient te worden met een toenemend aantal aspecten. Denk aan biodiversiteit, circulariteit, duurzaamheden en efficiëntie. Artificial Intelligence ondersteunt de mens met inzichten om de juiste beslissingen te kunnen maken voor een duurzame toekomst: people, planet, profit.

Datacadabra

Ben je geïnteresseerd in de Mowhawk of in wat Datacadabra voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op!