Uitdaging

Duurzaamheid en betere kwaliteit

Logistieke ketens zijn vaak historisch ontstaan en leiden veelal tot veel (onnodige) transportbewegingen. Er is een nieuwe logistiek aanpak nodig voor hogere duurzaamheid en betere kwaliteit. Het doel van COUNTDOWN is om voor de logistieke sector innovatieve datavergaring en analysetechnieken te ontwikkelen waarmee de dynamische en complexe logistieke processen beheersd kunnen worden.

Oplossing

De logistieke keten

COUNTDOWN houdt zich bezig met het optimaliseren van de logistieke keten en het reduceren van de goederenstroom door de keten van transport. Ook wordt het gedrag van de schakels erin meegenomen. Hiervoor zijn tal van databronnen beschikbaar om direct inzicht te verschaffen, waarbij data intelligentie belangrijke inzichten kan onthullen.

Resultaat

Inzicht door middel van data

Datacadabra helpt de logistieke ketens direct inzicht te geven door de belangrijkste componenten op schaal te zetten met relevante variabelen en daarop een GUI aan te sluiten. Het voordeel hiervan is dat menselijke kennis en kunde directe toegevoegde waarde hebben op de inzichten die gegenereerd zijn door data. Dit is de sleutel tot data-acceptatie en daarmee tot succes. Het resulteert in een systeem dat voorspellende inzichten genereert voor medewerkers in de logistieke keten, zoals logistiek managers, pallet beheerders of inkopers.

Gratis meedenksessie met een expert

Wat kan digitale intelligentie voor jouw bedrijf betekenen? Geef ons je (digitale) probleem, vraag, uitdaging, idee of data en we denken graag met je mee.
Plan meedenksessie