Datacadabra

Blog: Natuurlijk(e) Artificial Intelligence

Wat hebben lieveheersbeestjes, pythons en frambozen met AI te maken? En hoe maakt Datacadabra hier gebruik van?

Intelligentie zien we overal om ons heen in de natuur. De perfecte vorm van een framboos, het vervellen van een python die uit zijn jasje groeit, een kameel die water in zijn bult opslaat, het zijn allemaal voorbeelden van hoe ingenieus de natuur is. Niet voor niets zijn er veel dingen binnen het domein van AI gebaseerd op de natuur. Vandaag lopen we er een paar bij langs om je een idee te geven van hoe AI zich laat inspireren door de natuur!

Python

Naast dat een python een bijzondere slang is, is het ook een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld binnen het AI domein. Dankzij de eenvoudige taal en de grote flexibiliteit met vele standaard open-source AI componenten die beschikbaar zijn is dit de standaard go-to programmeertaal.

Beestje

Menig kind heeft een fascinatie voor lieveheersbeestjes. Ze zijn schattig en je kunt hun stippen tellen. Voor een van onze klanten werken wij met de LadyBug (Engels voor lieveheersbeestje) camera. Deze heeft 5 stippen (camera’s) waarmee de omgeving kan worden vastgelegd.

Kameel

Informatie moet worden opgeslagen, net als het water in een kameel. Daarvoor gebruiken we in het programmeren variabelen. Deze hebben allemaal hun eigen naam waardoor gegevens onderscheiden kunnen worden en makkelijk terug te halen zijn. De naamgeving hiervan kan op verschillende manieren, in camel case (variabeleNaam) of in snake case (variabele_naam).

Framboos

Het warme weer komt er weer aan en dus is iedereen bij ons op kantoor in opperbeste stemming, het is bijna weer tijd voor frambozentaart. Maar wist je dat er ook kleine computers zijn die zo heten? De zogenoemde Raspberry Pi. Hiermee kunnen energiezuinige meetopstellingen worden gemaakt die data van sensoren uitlezen en doorsturen. Ook kun je hier simpele AI modellen op gebruiken om gelijk de sensor data te analyseren en eventuele signalen aan de gebruiker te geven. Wij bij Datacadabra zeggen altijd: Het moeilijke doen we met gemak, het simpele het liefst met gebak.

Datacadabra

Datacadabra maakt praktische producten en toepassingen op basis van kunstmatige intelligentie die kunnen waarnemen, structureren, begrijpen en uitvoeren. Samen met vooruitstrevende organisaties bouwen wij aan hybride teams: de combinatie van mens en technologie. Ben je geïnteresseerd in wat Datacadabra voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Up-to-date blijven met betrekking tot het laatste nieuws rondom Datacadabra? Volg ons via LinkedIn en Instagram.