Datacadabra

Groene Stad Enschede

Datacadabra hecht waarde aan de gezondheid van zowel mens als milieu en met onze technologische oplossingen proberen wij ons steentje bij te dragen aan een duurzamere samenleving. In het artikel van deze week doen we een bijzondere ontdekking. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Bij Datacadabra hechten we veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit, onze ontwikkelingen dienen dan ook allemaal een maatschappelijk belang. We doen ons best om planet, people en profit te combineren zodat onze projecten een positieve impact kunnen leveren op de omgeving. Zo zorgt de MowHawk voor circulariteit in het bermmaaien en monitort de Luistervinq het sportief gebruik van openbare ruimten. Daarnaast zijn we een partnership aangegaan met NL Greenlabel, een organisatie die staat voor een meetbaar duurzame leefomgeving. Via hen maakten we kennis met de Husqvarna Urban Green Space Index, afgekort tot HUGSI.

HUGSI

HUGSI is een oplossing op basis van artificial intelligence die een groene index toekent aan steden verspreid op aarde. Hun ambitie is om het groen in steden en hun omgevingen te verbeteren en te beschermen (https://www.husqvarna.com/nl/verduurzamen/hugsi/). Groen in steden draagt namelijk bij aan een verscheidenheid aan milieu- en gezondheidsaspecten zoals luchtkwaliteit, droogte, afwatering en temperatuurregulatie. Deze facetten beïnvloeden op hun beurt weer de gezondheid en het geluk van inwoners. De index is gebaseerd op onder andere het percentage groen in de stad, de gemiddelde gezondheid van het stedelijk groen, het percentage bomen in het stedelijk groen en de hoeveelheid ruimte bedekt met gras. Ook wordt er gekeken naar de aanwezige hoeveelheid bebouwing en water in de stad en haar omgeving.

De groenste stad van Nederland!

Toen wij ons gingen verdiepen in deze index kwamen wij tot een geweldige ontdekking, namelijk dat Enschede op de 19e plek staat wereldwijd en op plek 13 in Europa! Daarmee is Enschede de groenste stad van Nederland, gevolgd door Eindhoven op plek 31 en 22 respectievelijk. Gezien onze groene waarden, interesses en doel om bij te dragen aan een duurzamere wereld zijn wij erg trots dat de stad waar wij onze oorsprong vinden en van waaruit wij onze ontwikkelingen de wereld in brengen zo goed scoort. Echter is het doel natuurlijk om nog groener en duurzamer te worden, en daar draagt Datacadabra haar steentje graag aan bij!