Datacadabra

Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek 2021 toonde wat er in Nederland allemaal gebeurde omtrent het klimaat. Bij Datacadabra vinden wij het klimaat erg belangrijk en werken wij het liefst zo duurzaam en toekomstbestendig mogelijk.

Bij Datacadabra zetten wij onze kennis en kunde graag in voor oplossingen die bijdragen aan een positieve impact op de natuur, het milieu en het klimaat. Tijdens de Nationale Klimaatweek wordt er veel aandacht besteed aan allerlei activiteiten, masterclasses en initiatieven, en het leek ons een mooi moment om hierop in te haken.

 

Tegenwoordig zijn er veel opties om meer inzicht in processen te creëren, aangezien er met technologie veel geanalyseerd of verbeterd kan worden. Deze technologie kan ingezet worden om een positieve impact te hebben op natuur, klimaat, duurzaamheid of biodiversiteit, onderwerpen die steeds meer aandacht vragen en dit ook verdienen. 

 

Waar voorheen beslissingen vooral werden genomen op basis van geld en winst, zien we tegenwoordig dat er meer telt voor een toekomstbestendig bedrijf. Zo zijn ook de planet en de people belangrijk, en niet alleen de profit. Maar hoe houd je daar nou allemaal rekening mee? Door de inzet van kunstmatige intelligentie wordt de mens ondersteunt om waar te nemen en begrijpen wat er gebeurt. Met die inzichten gepresenteerd in overzichtelijke dashboards worden medewerkers geassisteerd om de juiste dingen te doen. Door de inzet van technologie wordt een groot gedeelte van het werk slimmer en efficiënter, wat veel voordelen oplevert.

 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de MowHawk: op een bestaande beweging komt een slim camerasysteem om meerdere aspecten in kaart te brengen die zorgt voor circulariteit en biodiversiteit. De Mowhawk wordt namelijk geïnstalleerd op een bermmaaimachine en het systeem detecteert welke vegetatie er is, hoe hoog deze is, welke invasieve exoten er groeien en wat voor type zwerfvuil zich in de berm bevindt. Door gebruik te maken van deze digitale intelligentie op een bestaande beweging ontstaat er een positieve impact op de natuur zonder veel extra aanpassingen. Daarnaast leidt meer inzicht tot beter beleid, bevordert het de circulariteit en kan het biodiversiteits-potentieel van bermen volledig benut worden.

Datacadabra

Datacadabra zet technologieën in om organisaties te ondersteunen en daarmee haar experts om sneller, beter en efficiënter te kunnen werken. Dat doen we met slimme en schaalbare oplossingen. Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van werkprocessen om een positieve impact te hebben op het klimaat? Neem dan contact met ons op!

 

Up-to-date blijven met betrekking tot het laatste nieuws rondom Datacadabra? Volg ons via LinkedIn en Instagram.