Datacadabra

Cases

data processing
machine learning

LivUp is een start-up, ontstaan om de woningmarkt op te schudden. Door een platform te bieden waar informatie staat over alle huizen in Nederland, wil LivUp een 'open markt' creëren.

De vraag

De woningmarkt is ongecoördineerd en verre van transparant, met momenteel een groot tekort aan woningen. Om de woningmarkt terug in balans te brengen, is de vraag ontstaan naar een oplossing die zorgt voor inzicht voor iedereen. Waar iedereen evenveel inzicht in de informatie in de woningmarkt heeft. Op deze manier is het voor iedereen interessant, niet alleen voor verkopers en kopers van huizen.

Het proces

Om de woningmarkt terug naar de kern te brengen, is er gekeken naar alle elementen die een woning bevat en hoe deze het beste weer te geven zijn op een overzichtelijke en toegankelijke manier.

Data

Datacadabra is aan de slag gegaan met het verzamelen van data over onder andere het bouwjaar, perceeloppervlakte, woningoppervlakte, aantal kamers, tuinligging en energielabel van alle woningen in Nederland. Naast alle informatie over de woningen zelf, is er ook data verzameld over de regio en de buurt waar de woningen zich bevinden om tot een totaalbeeld te komen.

Diensten

Deze data-elementen vormen de variabelen voor een algoritme dat Datacadabra heeft ontworpen. De resultaten van het algoritme bieden één duidelijke en objectieve score per huis (de NWI score). Hierdoor ontstaat een compleet en objectief overzicht per woning van alle woningen in Nederland: de Nationale Woning Index (de NWI).

Terugkoppeling

Deze woninginformatie is toegankelijk gemaakt voor iedereen via een website en een app.

Het resultaat

LivUp is het platform dat alle woningen van Nederland overzichtelijk weergeeft. Door deze unieke werkwijze is er zowel inzicht in de totale woningvoorraad ontstaan, als een digitaal woningdossier van elke woning gecreëerd. Deze kan up to date gehouden worden door de woningeigenaar zelf. Op deze manier is alle woninginformatie vrij verkrijgbaar voor iedereen en zijn vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd. LivUp is een real-time platform en wordt dus maandelijks bijgewerkt om ontwikkelingen en verbeteringen door te voeren.