Datacadabra

Een dag bij Datacadabra: onze projectmanager

In deze reeks wordt de lezer meegenomen in het dagelijks werk bij Datacadabra om meer inzicht te geven in hoe Datacadabra werkt. In de eerdere edities kwamen onder andere onze Data Scientists aan het woord, maar binnen Datacadabra zijn natuurlijk ook business developers en projectmanagers nodig. Dit keer hebben we Ellis Olde Wieverink, onze projectmanager, gevraagd wat zij zoal doet op een dag.

Digitale intelligentie kent veel vormen: artificial intelligence, machine learning, computer vision, data science, noem maar op. Binnen Datacadabra wordt er gebruikgemaakt van bijna alle vormen, afhankelijk van de wensen van de klant. Zo is de MowHawk een toepassing om bermen slimmer te maaien en een voorbeeld van Computer Vision waarbij er gebruik gemaakt wordt van beeldherkenning. Een hele andere technische focus is de Luistervinq, een toepassing om het gebruik van buitenruimtes in kaart te brengen, deze maakt gebruik van geluidsherkenning in plaats van beeldherkenning. Ook willen we graag onze business developers en projectmanagers laten vertellen wat zij doen binnen Datacadabra, daarom hebben we Ellis een paar vragen gesteld.

Even voorstellen

Ellis Olde Wieverink is projectmanager bij Datacadabra en ze houdt zich voornamelijk bezig met alle aspecten rondom projectmanagement. Zelf omschrijft ze haar functie als veelzijdig: Het grootste gedeelte van mijn tijd ben ik bezig met projectmanagement taken waaronder projectadministratie en coördinatie, zoals projectplanningen, facturaties en rapportages opstellen, maar ik houd mij ook bezig met de marketing van Datacadabra. Dit klinkt misschien als een bijzondere combinatie, maar dit is zo gevormd omdat ik hier een achtergrond in heb en omdat Datacadabra een startup is, is er veel flexibiliteit qua werkzaamheden en is het mogelijk om een verscheidenheid aan taken op te pakken.

Doordat ze beide werkzaamheden uit kan voeren vindt ze haar werk een fijne afwisseling van taken en erg leerzaam.

Een typische werkdag begint zoals bij velen van Datacadabra: met een goede kop thee. “Met een flinke kop thee begin ik tegen 08:00 uur met werken: ik neem de dag door, bereid meetings voor, check mijn to do lijst en begin aan mijn werk. Op een typische werkdag neem ik de voortgang van alle lopende projecten door en meestal staan er op een dag ook een aantal project meetings gepland waarin de voortgang wordt besproken en eventuele vragen of problemen waar men tegenaan loopt. Verder ben ik bezig met de projectplanningen, facturaties en rapportages.

Naast het projectmanagement werkt ze ook aan de marketing van Datacadabra: ‘Ongeveer één of twee dagen in de week houd ik mij ook met de marketing van Datacadabra bezig. Op die dagen schrijf en plaats ik content, en bespreken we intern de strategie, content inhoud, communicatie en eventuele beurzen of evenementen die relevant zijn voor Datacadabra.’

Huidige werkzaamheden

Zoals de Data Scientists al eerder vertelden, werkt Datacadabra met andere partners samen aan een groot project. Dit project valt ook onder de werkzaamheden van Ellis. Hiervoor staan elke week meerdere meetings gepland, moeten wekelijkse voortgangsrapportages worden opgesteld en de algehele voortgang worden bijgehouden.

Ook zullen er in het nieuwe jaar een aantal nieuwe projecten en klanten bijkomen voor Datacadabra, iets waar Ellis de voorbereidingen voor treft qua projectcoördinatie. Ze geeft aan dat ze hiervoor werkzaamheden en medewerkers inplant en aan de start van het project een kick-off meeting organiseert met de klant. 

Met betrekking tot de marketing is het momenteel druk bij Datacadabra.

Er wordt volop gewerkt aan de strategie, invulling en online en offline zichtbaarheid. Daarnaast staat Datacadabra van 5 tot en met 7 januari op technologiebeurs CES® in Las Vegas, waarvoor qua marketing en zichtbaarheid veel gedaan moet worden.

Wanneer we vragen wat ze het leukst vind aan werken bij Datacadabra noemt ze de combinatie van de mensen en de taken. De veelzijdigheid aan werkzaamheden zorgt ervoor dat ik van veel aspecten iets kan meepakken en leren, en mijzelf verder kan ontwikkelen op meerdere gebieden. Het team van Datacadabra is erg gezellig en behulpzaam, waardoor samenwerken eigenlijk altijd gemakkelijk gaat. Ook als je ergens tegenaan loopt of ergens niet helemaal uitkomt wil er altijd wel even iemand helpen of advies geven.

Trots

De laatste vraag gaat over waar Ellis het meest trots op is binnen Datacadabra. Dat is denk ik toch wel de groei die je ziet in korte tijd. Ik werk nu een klein jaar bij Datacadabra en sinds ik ben begonnen heb ik al veel veranderingen gezien. Zo hebben de projectmanagement werkzaamheden veel aspecten duidelijker en gestructureerder gemaakt, en je ziet dat dit voor iedereen bijdraagt aan het gemakkelijker en sneller verlopen van werkzaamheden. We werken nu bijvoorbeeld met een overzichtelijk systeem voor projectplanning en er zijn meer standaard documenten tot stand gekomen waaronder rapportages en overzichten. Samen met een collega heb ik veel gebrainstormd over hoe dit het beste kon worden gedaan en om het dan uiteindelijk in de praktijk te kunnen gebruiken en van collega’s te horen dat ze het fijn vinden dat er nu meer overzicht intern is, is heel fijn om te horen. Dan weet je dat je werk toegevoegde waarde heeft voor iedereen.

Datacadabra

Datacadabra maakt praktische producten en toepassingen op basis van kunstmatige intelligentie die kunnen waarnemen, begrijpen en uitvoeren. Zo assisteren we mensen om beter, makkelijker, veiliger, efficiënter of duurzamer te werken. Ben je geïnteresseerd in wat Datacadabra voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

 

Up-to-date blijven met betrekking tot het laatste nieuws rondom Datacadabra? Volg ons via LinkedIn en Instagram.