Datacadabra

De MowHawk is er klaar voor!

Een spannende week voor de MowHawk, het is namelijk tijd voor de installatie op de bermmaaimachine! Benieuwd naar de voortgang? Lees dan snel verder.

De MowHawk in het kort

De MowHawk is een slim camerasysteem op de maaibalk van een bermmaaimachine die zorgt voor meer biodiversiteit, circulaire verwerking van het bermmaaisel en inzicht tijdens het gehele bermmaaiproces. Daarnaast houdt de MowHawk rekening met insecten populaties en hun leefruimte, doordat de chauffeur instructies krijgt voor gefaseerd maaien. Door detectie via de camera kan de MowHawk invasieve exoten detecteren en in kaart brengen, waardoor ze geƫlimineerd kunnen worden en via een aparte maaigang kunnen worden verwerkt. De verzamelde gegevens leveren inzicht met betrekking tot het bestrijden van invasieve exoten en tegelijkertijd het bevorderen van de biodiversiteit. Op deze pagina vind je meer informatie en een video over de werking van de MowHawk.

De stand van zaken

De afgelopen tijd zijn we bij Datacadabra druk bezig geweest met de verdere ontwikkeling van de MowHawk, om hem klaar te maken voor oplevering. Er zijn meerdere tests gedaan zodat het systeem straks zonder problemen kan draaien tijdens het maaien. Het is deze week dan ook tijd voor de installatie op de maaibalk bij onze installatiepartner, Wim van Breda. Momenteel zijn ze druk bezig met de voorbereidingen, zodat in de loop van de week de installatie gedaan en voltooid kan worden. Er zal dan worden getest met het systeem om te controleren of alles werkt en om het systeem te kalibreren. Zodra dit gedaan is, is de MowHawk klaar om de komende weken te gaan maaien!