Datacadabra

Terugblik op 2021

Wat is er bij Datacadabra allemaal gebeurd in 2021? Welke mijlpalen zijn er bereikt? In dit artikel nemen we je mee in de gebeurtenissen van het jaar.

Wat is er gebeurd in 2021?

Afgelopen jaar heeft Datacadabra veel ontwikkelingen meegemaakt. Wat betreft de projecten begon het veelbelovend, zo werd aan het begin van het jaar bekendgemaakt dat de Sportinnovator Challenge Monitoren Sport Openbare Ruimte is gewonnen door Datacadabra. Dit project leverde in november een prachtige oplossing op, namelijk de Luistervinq. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het marktklaar maken van de Luistervinq en zijn er aanstalten gemaakt tot samenwerking met een hardware partner.

 

Ook beleefde onze andere trots een goed jaar: de MowHawk. Het systeem werd niet alleen binnen geringe tijd opleverklaar gemaakt, het was ook op tijd gereed om in de laatste maaironde van het jaar mee te draaien! Verder is er in meerdere publicaties geschreven over de MowHawk en is het systeem ook nog eens genomineerd voor een aantal prijzen, waaronder de KVK Innovatie Top 100. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de samenwerking met Wim van Breda, onze hardware partner voor de MowHawk. Sinds kort is de gloednieuwe website van Wim van Breda online, inclusief de mogelijkheid om de MowHawk te bestellen.

 

Afgeronde projecten

Gedurende het afgelopen jaar hebben we niet alleen aan de Luistervinq en de MowHawk gewerkt, we hebben ook een aantal mooie opdrachten bij toonaangevende klanten weten te voltooien! Zo hebben we een project afgerond voor het versneld ontwerpen van glasvezelnetwerken voor KPN, hebben we ons beziggehouden met het slim tellen van de bomenvoorraad voor Boomkwekerij Van den Berk en hebben we voor BeeXact een geautomatiseerde bedekkingsclassificatie uitgevoerd. Naast deze voltooide projecten wordt ook volgend jaar nog gewerkt aan een langer veelbelovend traject bij Briegel. In 2022 hopen we hier meer over te kunnen delen!

 

Naast de projectontwikkelingen zijn er ook intern een aantal mijlpalen te vieren: zo hebben we het team uitgebreid van 4 medewerkers naar 9; met vier nieuwe fulltimers en een afstudeerder van de Universiteit Twente.

 

Verder hebben we bij Datacadabra aan onze zichtbaarheid gewerkt: we zijn een partnership aangegaan met NL Greenlabel, iets waar we ontzettend trots op zijn gezien onze gezamenlijke doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Ook hebben we meerdere beurzen bezocht, waaronder de Vakbeurs Openbare Ruimten waar we de MowHawk hebben tentoongesteld en CES Unveiled in Amsterdam. Op CES Unveiled mochten we groot nieuws bekendmaken, namelijk dat Datacadabra in januari 2022 naar CES Las Vegas gaat met de MowHawk! Ook dit is een mijlpaal waar we erg trots op zijn.

Wat komt er in 2022 aan?

Naast een spectaculaire aftrap met de deelname aan CES in Las Vegas staat er al meer op de planning voor volgend jaar. Zo staan er een aantal vervolgopdrachten gepland, zijn we in gesprek met een samenwerkingspartner voor de Luistervinq en komen er projecten aan bij nieuwe opdrachtgevers op het gebied van gebouwenbeheer, openbaar onderhoud en openbare inrichting. Op deze manieren worden we alsmaar enthousiaster om nog meer bedrijven en hun medewerkers te kunnen ondersteunen met digitale intelligentie.

 

Natuurlijk zetten we het komend jaar de ontwikkeling voort van de MowHawk en de Luistervinq. Voor de MowHawk gaan we aan de slag met een uitbreiding van de detectiemogelijkheden, worden de bestaande modellen nóg beter gemaakt en wordt de volgende MowHawk gereed gemaakt, welke alweer nummer 3 zal zijn! Ook zullen we vervolgstappen voor de Luistervinq gaan uitvoeren, waaronder nieuwe locaties toevoegen voor het verbeteren en uitbreiden van de modellen en zullen duurtesten worden gedaan in combinatie met eventuele hardware ontwikkelingen voor verbeteringen op het gebied van detectie.

 

Kortom, 2021 was een mooi, innovatief en productief jaar voor Datacadabra. We hopen dan ook dat 2022 nog innovatiever en succesvoller zal zijn, samen met onze partners en opdrachtgevers.

Datacadabra

Datacadabra maakt praktische producten en toepassingen op basis van kunstmatige intelligentie die kunnen waarnemen, begrijpen en uitvoeren. Zo assisteren we mensen om beter, makkelijker, veiliger, efficiënter of duurzamer te werken. Ben je geïnteresseerd in wat Datacadabra voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

 

Up-to-date blijven met betrekking tot het laatste nieuws rondom Datacadabra? Volg ons via LinkedIn en Instagram.